Met meer PK je werk doen?

Gelukkig met je loopbaan? Of toch niet helemaal…

De wekker loopt af. Maaike draait zich nog een keer om. Ze zou zo graag nog even slapen. Als ze slaapt dan denkt ze tenminste even nergens aan. Maar slapen kan ze niet echt meer. Haar hoofd vult zich weer met gedachten die maar blijven malen in haar hoofd. Langzaam komt ze overeind en loopt naar de douche. Misschien wordt ze daar een beetje wakker van. Ze ziet er zo tegenop om weer naar het werk te gaan. Het kost haar tegenwoordig steeds meer energie.  Ze is uitgekeken op de taken die ze doet en wil graag verandering. Ze heeft het al langer niet meer naar haar zin en wil al enige tijd iets anders. Alles kost haar zoveel energie. Ze zou haar talenten en ambities graag meer in willen zetten. Iets nieuws gaan doen maar weet niet goed wat. Dat blijft in een kringetje steeds in haar hoofd ronddraaien.

Met passie je werk doen

Ze zou zo graag ergens voor willen gaan. Met passie je werk doen en precies weten wat dat is. Met plezier iedere morgen op staan en precies weet wat je te doen staat. Je ergens in vast kunnen bijten en ook veel energie geeft en zorgt voor plezier in je werk. Dat je je talenten kunt benutten en meer voldoening haalt uit wat je doet. Dat je met je werk echt iets kan beteken en van toegevoegde waarde kunt zijn voor anderen? Dat mensen echt blij worden met wat jij te bieden hebt. Dat als je thuis komt je nog energie over hebt om gezellig met partner of vrienden/vriendinnen iets leuks te doen of lekker te gaan sporten.

Daar heeft ze momenteel helemaal geen behoefte aan en bovendien ook de puf niet voor. Ze is altijd zo moe.

Wat houdt je tegen?

Ze durft niet goed de stap te nemen. Er zijn zoveel onzekerheden. Het solliciteren kost haar veel tijd en energie. Dan nog is het waarschijnlijk in eerste instantie vaak een tijdelijk contract. Nu heeft ze een vaste baan. Moet ze die zomaar op zeggen? Hoe gaat ze dan financieel redden als het mis gaat? En wat zou ze dan moeten gaan doen? Een eigen bedrijf lijkt haar ook leuk. Die vrijheid van het ondernemerschap waarin ze zelf haar koers kan bepalen en precies kan doen wat bij haar past. Maar wat dan precies en hoe pak je zoiets aan? Zoveel vragen. Ze wordt er gek van wat er uiteindelijk toe leidt dat ze helemaal niets doet.

Het kan écht anders!

Vaak blijven mensen maar hangen in die situatie omdat ze de stap niet durven te nemen om hun hart te volgen. Ze zijn bang voor onzekerheid of zijn het vertrouwen in zichzelf verloren. Weten eigenlijk helemaal niet meer wat ze leuk vinden of waar ze warm voor lopen of waar ze goed in zijn. Hoe gaaf zou het dan zijn als je precies zou weten wat bij je past en wat je zou kunnen gaan doen om verandering te brengen in de situatie. Heel weinig mensen weten dat er een oplossing is die heel effectief is en meteen tot de kern van het probleem komt. En die oplossing kan ik je bieden.

We noemen dat Stappen zetten met paardenkracht!

Foquzz helpt met loopbaanvraagstukken door de sensitiviteit van paarden te gebruiken in het coachingstraject. Door paarden in te zetten kom je sneller tot de kern van het probleem waardoor een specifiekere begeleiding kan plaatsvinden. Dit zorgt er voor dat het loopbaantraject effectiever en sneller kan verlopen. Ook zorgt het paard voor psychische en lichamelijke “verlichting” en kan spanning rondom de zorgen die je hebt letterlijk wegnemen. Je wordt rustiger en meer ontspannen, hetgeen het traject ook ten goede komt.  

Hoe werkt het precies met paarden:

Paarden zijn van oorsprong prooidieren. Ze handelen vanuit één primaire behoefte, namelijk de behoefte aan veiligheid. Dit maakt de dieren heel sensitief in de observatie van hun omgeving. Deze natuurlijke kwaliteiten kunnen worden ingezet bij het coachen van mensen, want zo bekijkt het paard ook de mens die bij hem staat. Het paard pikt door deze sensitiviteit heel snel “energie” op die iemand bij zich draagt. Hiermee kan het paard aanvoelen waar jij bijvoorbeeld wel of geen energie van krijgt. Dit uit zich in het gedrag dat het paard op dat moment laat zien. De rol van de coach is het gedrag van het paard te “lezen” en terug te geven aan de persoon die bij het paard staat (zonder te oordelen of in te vullen). Het paard is hierin een neutrale persoonlijke spiegel en geeft vaak verrassende inzichten waar men daadwerkelijk mee aan de slag kan. Er ontstaat ruimte voor verandering. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om anders naar de situatie te kijken.

Wat is het effect van het inzetten van het paard:

  • Het paard komt snel tot de kern van het probleem
  • Het paard verschaft helderheid in wat je werkelijk wilt
  • Het paard helpt je hierdoor in het maken van keuzes
  • Het paard laat zien wat nodig is om daadwerkelijk actie te ondernemen
  • Door het gedrag van het paard ontstaat inzicht in eigen handelen

Hierdoor kun jij dus:

  • Je belemmerende overtuigingen om gaan buigen
  • Gericht de juiste keuzes gaan maken
  • Er achter komen wat je kunt doen om die eerste volgende stap te zetten
  • Gaan doen wat je graag zou willen
  • Gelukkiger worden in je werk!

Wil jij ook eens ervaren hoe het is om je door het paard te laten spiegelen? En ben je ook nieuwsgierig naar wat het paard je kan vertellen over jouw ontwikkeling? Zodat jij ook de stappen kunt gaan zetten naar een gelukkigere toekomst?

Schrijf je dan in voor de workshop     “Stappen zetten met paardenkracht!”

Deze vindt plaats bij Hotel/Herberg Den Dries, Duinweg 65 te Drunen op:

Dinsdag                               23 april of

Donderdag                        25 april

Tijd                                       van 14.00 uur tot 16.00 uur

Kosten                                 € 50,-

Je kunt je voor één van deze dagen aanmelden door een e-mail te sturen naar aletta@foquzz.nl onder vermelding van Deelname workshop “Stappen zetten met Paardenkracht” met vermelding van de datum.

Er is maar ruimte voor maximaal 4 deelnemers per groep. Dus schrijf je snel in!

” Binnen een half uur liggen al mijn eigenschappen en valkuilen open en bloot. Het paard spiegelt mijn gedrag, laat mijn worsteling zien en bevestigt tegelijkertijd de keuzes die ik maak. Hoe bijzonder is dat! Het paard en ik communiceren in stilte met elkaar. Wie had gedacht dat ik én knuffelig zou worden met een paard maar vooral dat ik hier nu schrijf dat het zeer de moeite waard is. ” ervaring van A.G. Teamleider Sociaal Domein”

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten