Workshop vinden en binden van goed personeel

Hoe kom je, in deze tijd waarin er zoveel vacatures zijn, nog aan goed gekwalificeerd personeel?

Je bedrijf groeit, de zaken gaan goed maar het werk begint te knellen. Je kunt het werk met de mensen die je hebt op dit moment maar net aan. Er dreigen dingen mis te gaan en dit gaat vaak ten koste van de tevredenheid van je klanten. Je mensen moeten harder en langer werken met het risico van een oplopend ziekteverzuim en misschien wel een verslechtering van de sfeer.

Dat wil je natuurlijk niet. Het kost je eigenlijk te veel tijd, energie en geld om alles goed te managen. Je bent veel te veel met interne operationele zaken bezig. Die aandacht zou je eigenlijk aan je klanten willen besteden.

Je bent al een tijdje op zoek naar nieuwe medewerkers. Maar het is lastig om in de krappe arbeidsmarkt geschikte kandidaten te vinden. De economie groeit en mensen komen steeds gemakkelijker aan een baan en wisselen ook weer sneller van baan. Hoe zorg jij er nu voor dat deze mensen kiezen voor jouw bedrijf en ook met plezier voor je blijven werken?

De juiste kandidaat binnen handbereik!

Hoe zou het zijn als je de mensen kunt vinden die je nodig hebt. Dat de mensen als vanzelf op jouw vacature reageren en die graag voor jouw bedrijf willen werken. Dat je zelfs weer een keuze kunt maken uit meest geschikte kandidaten

Waarom is het zo moeilijk een geschikte kandidaat te vinden?

Het vinden van de meest geschikte kandidaat gaat steeds moeizamer. Veel bedrijven denken nog te vaak in termen van “Wat vraag ik?” in plaats van “Wat heb ik als bedrijf te bieden?”. In deze markt met een groot aanbod aan vacatures is het belangrijk hier op een andere manier mee om te gaan. Probeer je te verplaatsen in de persoon die je graag in je organisatie hebt. De sollicitant van vandaag kan kritisch zijn en let op heel andere dingen dan een aantal jaren terug. Vooral nu mensen kunnen kiezen uit verschillende werkgevers zijn andere aspecten steeds meer van belang om de juiste kandidaat aan te kunnen trekken en te binden aan je organisatie.

Het gaat hier bijvoorbeeld om:

 • Ontwikkelmogelijkheden
 • De uitstraling van je bedrijf
 • De sfeer binnen je bedrijf
 • Goed werkgeverschap
 • Juiste arbeidsvoorwaarden
 • Balans werk en privé

Het wordt daarom steeds belangrijker om hier ook in je wervingscampagne rekening mee te houden.

Workshop “Vinden en binden van goed personeel”

In deze workshop gaan we direct praktisch aan de slag! Na een aantal tips leer je door middel van concrete opdrachten gericht op je eigen bedrijf of organisatie:

 • Hoe je een wervende vacaturetekst schrijft voor jou bedrijf waarmee je mensen als een magneet naar je toe trekt
 • Een goed sollicitatiegesprek kunt voeren gericht op competenties, zodat je zeker weet dat je een geschikte kandidaat hebt voor dié specifieke functie
 • Aan welke arbeidsvoorwaarden jij nog zou kunnen werken om nog aantrekkelijker te worden als werkgever gericht op wat mensen belangrijk vinden
 • Hoe je je aannameprocedure kunt aanpassen zodat mensen meteen blij worden en hiermee een goede start maken in jouw bedrijf
 • Hoe je goed werkgeverschap verder vorm kunt geven binnen je organisatie met tips die je kunt toepassen in je bedrijf zodat mensen meer geluk en meer werkplezier ervaren en ook langer voor jouw organisatie willen blijven werken. Hiermee bindt je de medewerkers ook in de toekomst aan jouw bedrijf.

Wie ben ik?

Mijn naam is Aletta Quaedvlieg en ik help organisaties graag bij het vinden en binden van de juiste mensen en het organiseren van hun bedrijfsvoering op het gebied van HR. Ik heb jarenlange ervaring als HR professional zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Vanuit passie voor mijn vak enthousiasme voor het ondernemerschap heb ik 2014 mijn eigen bedrijf opgezet in HR management, organisatieontwikkeling, training en coaching.

Voor data en tijden kun je mailen naar aletta@foquzz.nl

Locatie                 : Waalwijk (na je inschrijving krijg je aanvullende informatie en exacte locatie)

Deelnamekosten van de workshop zijn € 150,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en een versnapering tussendoor.

Na afloop ontvang je tevens het boekje “Tips voor het vinden en binden van goed personeel” (Om deelnemers in deze interactieve workshop voldoende aandacht te kunnen geven is er plaats voor maximaal 12 personen). Meld je daarom snel aan want vol is vol!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten