Dienstverlening in de accountancy onder druk?

 

 

 

 

 

 

 

Mark pakt de lift naar boven en loopt zijn kantoor in. Hij zet met een zucht zijn tas op de grond en loopt naar het koffiezetapparaat voor een kop koffie. Hij hoopt hiermee zijn energie een boost te kunnen geven.

Bij de automaat ziet hij zijn collega-vennoot die enthousiast vertelt over de nieuwe controle-opdracht die hij heeft binnen gehaald. Het kost hem moeite om enthousiasme te zijn. Hij denkt alleen maar; WIE moet dit in hemelsnaam gaan doen?! Hij ziet de bui al hangen..

Waar de accountancy mee worstelt

Mark is niet de enige in de accountancy die hiermee worstelt. Veel kantoren worstelen al langere tijd met het vinden van geschikt personeel. Aan de opdrachten ligt het niet, die zijn er genoeg, maar hoe komen we aan goede gekwalificeerde mensen? De spoeling is dun in de markt en ze zijn haast niet te vinden. Er zijn vooral te weinig controleleiders om de controles bij de grotere organisaties uit te voeren. Digitalisering, strenge wet- en regelgeving én vaak hoge werkdruk zorgen er ook voor dat het werken in de accountancy steeds minder aantrekkelijk wordt.

De ideale toekomst

Hoe mooi zou het zijn als je moeiteloos de juiste mensen kunt aantrekken? Dat je de controleopdrachten van klanten vlot kunt uitvoeren je je geen zorgen hoeft te maken over de uitvoering van de volgende opdracht. Dat je zelfs nieuwe klanten en opdrachten kunt aannemen en kunt doorgroeien met je kantoor zoals je dat voor ogen had.

Moeiteloos de mensen vinden die je nodig hebt

Elk kantoor kan er voor zorgen de juiste mensen te vinden en dat kan eenvoudiger dan je nu voor ogen hebt!

Je kunt er namelijk zelf voor zorgen dat je de juiste mensen aantrekt! Dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan en hoe realiseer je dit? Door er voor te zorgen dat je een aantrekkelijke werkgever wordt! Een organisatie waarvoor mensen graag willen werken zodat mensen als vanzelf op je af komen. Maar hoe organiseer je dit? Hieronder geef ik je alvast een paar belangrijke tips:

 • Uiteraard zijn de juiste arbeidsvoorwaarden van belang. Een redelijk salaris, goede pensioenvoorziening en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Maar vooral ook:

 • Dat je je mensen de aandacht geeft die ze verdienen. Laat mensen weten dat ze gewaardeerd worden.
 • Zorg voor een cultuur waarin men er van uit gaat dat er van fouten geleerd wordt! Dat geeft vertrouwen.
 • Praat over de resultaten met je medewerkers. Geef inzicht in hoe het met de organisatie gaat en waar je naar toe wil werken. Wat hun bijdrage daaraan geweest is en geef mensen het gevoel dat hun bijdrage telt!
 • Geef je mensen voldoende ontwikkelmogelijkheden. Ga hierover in gesprek met elkaar. Kijk wat ze nodig hebben maar ook leuk vinden.
 • Zorg voor flexibiliteit en ruimte om het werk zelfstandig in te richten. Help je mensen daar eventueel bij.
 • Ga regelmatig ook leuke dingen doen met elkaar. Dat schept een band.
 • Geef feedback maar sta ook open voor feedback en durf complimenten te geven!
 • Zorg voor een goede balans werk/privé.
 • Zorg voor een goede (integere) en open communicatiestructuur.
 • Belangrijk is dan natuurlijk dat je deze manier van werken ook aan de wereld laat zien!

In de accountancy ligt de werkdruk hoog en zijn er onvoldoende krachten om aan de vraag te voldoen. In tegenstelling tot de recessie van een paar jaar geleden zijn er klanten genoeg maar is er een gebrek aan goede mensen. Maar dat hoeft niet zo te blijven! Met een paar goede tips kan jouw kantoor ook de juiste mensen aantrekken.

Wil jij dit ook?

Wil jij dit ook voor jouw kantoor en wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? Dan help ik je graag. Stuur een mail naar aletta@foquzz.nl, dan plannen we een telefonische afspraak waarin we samen kijken welke stap jij hierin kunt zetten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten