Opzetten en implementeren van HR in de accountancybranche

De economische groei zorgt weer voor veel nieuwe klanten voor de accountants- en belastingadviseurs. Wat je ziet is dat veel maatschappen worden samengevoegd om een breder aanbod van diensten te kunnen leveren. Dit zorgt voor groei binnen je kantoor. De verdere digitalisering binnen de accountancy vraagt ook om een andere benadering van de klant. Er ontstaan nieuwe kansen om breder te kijken naar de dienstverlening die geleverd kan worden.

Met deze samenvoeging van maatschappen en de veranderingen die zich voordoen in de branche is het verstandig ook te kijken naar bijvoorbeeld de kwaliteit van personeel en hoe het personeel een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de nieuwe dienstverlening. Groei en verandering vraagt vaak ook om nieuwe competenties en vaardigheden van medewerkers.

Genoeg redenen ook om meteen te kijken naar andere personele zaken binnen het kantoor en hoe deze zo optimaal mogelijk ingericht kunnen worden zodat de organisatie hiermee de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om gestelde doelen te bereiken. Hierbij valt te denken aan harmoniseren van arbeidsvoorwaarden, digitalisering van personeelsdossiers, goed inrichten van werving en selectie van kwalitatief goed personeel, borgen van kwaliteit door het opstellen van een ondersteunend opleidingsbeleid etc.

Weet je nog niet precies wat je zou willen of waar je moet beginnen? Door het schrijven van een HR beleidsplan dat precies is afgestemd op jullie organisatie kan er gericht een plan van aanpak gemaakt worden zodat je stapsgewijs de zaken kunt aanpakken die zorgen voor verder groei en ontwikkeling van jouw kantoor.

Zou je hier ook hulp bij kunnen gebruiken dan help ik je graag! Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan via aletta@foquzz.nl. Dan kunnen we een afspraak inplannen om eens door te praten over de volgende stap die je zou kunnen zetten om gericht verder te kunnen bouwen aan je organisatie met een helder zicht op de toekomst.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten